Οι ελιές και το ελαιόλαδο αποτελούν , εδώ και αιώνες, απαραίτητο στοιχείο της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας. Μας προσφέρουν καθημερινά μια υγιεινή και πλούσια σε γεύση τροφή. Από μελέτες σε εφτά χώρες προέκυψε ότι η διατροφή που βασίζεται στο ελαιόλαδο δίνει στον άνθρωπο υγεία και μακροζωία. Το λάδι ελιάς, με τις ευεργετικές του επιδράσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα φαγητά και σε αρκετά γλυκά, άφοβα, για αυτό το συνιστούν όλοι οι διατροφολόγοι.

Αυτά διαβάσαμε και μάθαμε στο μάθημα της Γλώσσας, με τους μαθητές της Δ τάξης, και μας έκαναν τόσο εντύπωση, που είπαμε να βρούμε όσες συνταγές μπορούμε με ελαιόλαδο ,γλυκές ή αλμυρές, και να τις φτιάξουμε!!!…Έτσι κ έγινε!.. και αφού έφτιαξαν τα παιδιά τις συνταγές, έφεραν τα φαγητά τους να τα δοκιμάσουμε κάνοντας ένα γευστικό πικ-νικ έξω στο προαύλιο κάτω από τις ελιές του σχολείου μας!!! Όλοι συμφωνήσαμε στο τέλος ότι ήταν το πιο ‘’νόστιμο’’ μάθημα!!!





Και οι συνταγές μας!



